joi, 24 iulie 2008

poemul extensibil

pentru că citeşti două versuri şi înjuri
râzi cazi pe gânduri

m-am întâlnit de şase ori cu cezar
şi ultima dată am făcut un pariu ca deţinuţii din închisoare;
cine îl termină primul dă o navetă de bere

facem ca în tom & jerry, bye-bye bye-bye
până ne răzgândim
şi uităm să plecăm cu

fără bani aşteptăm la ia-mă nene
nu eşti domnişoară nu îţi este frică de întuneric
nici de oameni ce par dubioşi
îl scoţi pe andrei din buzunar
mai mare ca de obicei calm
îţi cântă un colind
pe jumătate uitat
don’t worry, jumătatea plină e mai grea
uneori mai scumpă
când nu contează
te faci ca ţi-e somn, caşti orice
să nu se vadă că plângi
eşti bărbat ,ce plm,
alţii aşa te consideră
nudailacrimipefemei
tu eşti roman ticu şi dragostea este a ta

un copil ce-l arde soarele
şi lumânarea şi străzile trec pe lângă dânsul fără să-l şuiere
şi aşternuturile albe devin faţa de masă
pline de polen şi picături de ceară
în mijlocul sufrageriei.

sâmbătă, 19 iulie 2008

luni, 7 iulie 2008

s-a terminat cu lăbăreala numită BAC

până acum mai bine de două săptămâni, agitaţie mare; fie că era vorba de baruri, parcuri,aleile şcolilor sau diverse locuri de unde puteai achiziţiona cărţi în format mic cu rezolvările subiectelor la bac, peste tot găseai un suflu nou. se apropia bacalaureatul.

între timp a şi trecut această lăbăreală, un episod de telenovelă cu fundal de manele.
dacă am fi de acord că acest examen este cel de maturitate, cu părere de rău afirm că noi, generaţia miserupistă, promoţia 2008, nu l-am trecut. este un adevăr. judeţul botoşani a avut promovabilitatea de peste 95% (plasându-l pe podium în ceea ce priveşte promovabilitatea pe ţară) , iar asta nu reflectă nicicum situaţia reală.

nu vreau să fac pe mironosiţa, condiţiile la bac au fost propice copiatului, de aceea unii spun că bacu nu a fost un examen de cunoiştinţe, ci unul de copiat. nu regret că am ajutat pe alţii la diferite probe şi nici că nu am dat bani la sport pentru a avea un 10 asigurat. într-un fel sunt amuzat: alţii au scos bani grei din buzunar, iar rezultatele nu au fost pe măsură (dau doar 2 exemple izolate : pentru un elev slab, ce s-a târât prin liceu, bacalaureatul a scos din buzunarul părinţilor 1.000 de ron, iar pentru un altul ce nu are nicio treaba cu sportul, fără condiţie fizică, doar ultima probă a costat 200 ron + protocolul, banii puşi în plic, atenţiile acordate comisiilor de la probele orale).

anul trecut din săveni, 2 elevi au fost eliminaţi din examen. anul acesta niciunul deşi:
- o comisie neanuţată formată din inspectorul general rusu şi o doamnă "ministerială" au intrat in sălile de exameni la penultima probă şi ... au găsit în banca unui elev plicul cu bani pentru supraveghetori (elevul s-a scos pretizând că banii în cauză sunt pentru a achita o rată lunară la bancă) , iar în altă sală au trecut cu vederea (deşi doamna s-a încruntat puţin când a văzut) caietul deschis aflat în banca unui elev eminent (din păcate, cel în cauză nu a avut nota de trecere exact la disciplina la care era să fie prins copiind);
- când ajungea comisia pentru a ştampila lucrările se auzea un "ssssssssst" prelung atât de la profesorul supraveghetor de pe hol cât şi la cei din sălile de examen, plus foşentul ciornelor, memoratoarelor sau paginilor rupte din cătţile cu rezolvări ale subiectelor.

în final vreau să precizez că deşi şi-au ros 12-13 ani coatele pe băncile şcolilor, unii încă nu au ştiut ce examen susţin; poate din emoţie, poate din grabă, un coleg de sală a scris citeţ pe foaie de examen : "bocoloreat". pledez pentru examenul de admitere la facultate şi pentru meditaţii cu "sugacii " din maternitate pentru a nu da greş la "examenul de bocoloreat"